Normal_prader_willi

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Prader-Willi Huis te Mûnein (Molenend) op 22 januari 2016 beëindigd. De zorg in het tehuis voor mensen met het Prader Willi syndroom is goed verbeterd. 

Op 22 juli 2015 stelde de inspectie Prader-Willi Huis onder verscherpt toezicht. De kwaliteit van de zorg was niet voldoende. Zo sloot de deskundigheid van de medewerkers niet goed aan op de cliëntpopulatie, waren zorgdossiers niet op orde en was het beleid voor de medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperking onvoldoende.

Op 15 september en 15 december 2015 bezocht de inspectie Prader-Willi Huis om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat er hard was gewerkt om de zorg te verbeteren. De deskundigheidsbevordering van de medewerkers is voortvarend ter hand genomen, de zorgdossiers zijn aanzienlijk verbeterd en het beleid voor medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperking is op orde.

De inspectie beëindigt het verscherpt toezicht en blijft de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg bij Prader-Willi Huis volgen. Het tehuis werd in 2013 opgericht door een moeder van een dochter met PWS. In de kleinschalige instelling verblijven jongeren en jongvolwassen die lijden aan het Prader-Willi syndroom (PWS), dat zich vooral kenmerkt door een onbedwingbare drang tot eten.

© Nationale Zorggids