Normal_app_applicatie_telefoon_mobiel

SP-Kamerlid Henk van Gerven wil een OV-app laten ontwikkelen voor mensen met een beperking. Dit voorstel heeft hij deze week bij staatssecretaris Dijksma neergelegd. De SP stelt dat het voor mensen met een handicap vaak stressvol is om met het openbaar vervoer te reizen. Met een app waarin goede reisinformatie staat, verwacht de politieke partij deze stress weg te kunnen nemen. Zo meldt de SP.

Van Gerven zegt dat er voor mensen met een beperking veel onzekerheden zijn in het openbaar vervoer. Zo kunnen zij zich afvragen of er assistentieverlening is, of de lift het wel doet en of het perron wel goed aansluit. “NS, ProRail en ook andere vervoerders hebben de ambitie om deze informatie te verbeteren. Middels een app kan al deze informatie gebundeld worden waardoor de reis een stuk beter voorspelbaar wordt”, aldus het Kamerlid. Hij speelt hiermee ook in op het onlangs aangenomen VN-verdrag voor de positie van mensen met een beperking. Daarom verwacht hij dat de staatssecretaris zich nu extra gaat inzetten om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor deze groep te verbeteren. “Deze speciale OV-app kan daarbij helpen.”

Inmiddels heeft de staatssecretaris toegezegd om met vervoerders in gesprek te gaan. Samen zullen ze bekijken of het haalbaar is om een dergelijke app te ontwikkelen. 

©Nationale Zorggids