Cliënten met beperking van Pluryn kunnen plots niet meer in zwembad terecht

Zorginstelling Pluryn wist anderhalf jaar geleden al dat het zwembad op locatie Winkelsteegh dicht moest, maar informeerde cliënten hier niet over. Cliënten met een beperking zijn overvallen door de plotselinge sluiting van het zwembad dat in technisch en bouwkundig zeer slechte staat verkeerde. Dit meldt de Gelderlander.

Eind 2023 kregen cliënten te horen dat het aangepaste zwembad zou sluiten. Enkele weken later volgde het bericht dat het aangepaste bad al op 13 januari dicht zou gaan. Dat klinkt heel plotseling, maar voor Pluryn was dat het niet. Die wist namelijk anderhalf jaar geleden al dat het zwembad dicht moest na een kritische keuring door de afdeling Bouw en Techniek van Sportfondsen Nederland. Het bad zou nog gerenoveerd kunnen worden, maar dat was voor Pluryn financieel geen optie.

Interne miscommunicatie

Dat cliënten hier niet van op de hoogte werden gesteld, komt volgens een woordvoerder door interne miscommunicatie. “In december ontdekten we dat er iets moest gebeuren. Op ons verzoek heeft de expert van Sportfondsen bekeken of we het bad toch nog wat langer open konden houden.” Vanwege constructieve en installatietechnische gebreken moest het bad zo snel mogelijk dicht.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky