Vrouwe Justitia

LEEUWARDEN (Novum) - Jasper S., de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra, heeft geen stoornis. Dat heeft een klinisch psycholoog die hem onderzocht vrijdag in de rechtbank gezegd. Volgens haar reageerde S. impulsief toen hij Vaatstra tegenkwam en volgde hij zijn lust.

S. was volgens de pscyholoog erg gefocust en van de buitenwereld afgesloten. Tijdens gesprekken kwam niet naar boven of er 'een verborgen wereld' is, maar de psycholoog kan dat ook niet uitsluiten.

De 45-jarige melkveehouder gaf aan de psycholoog aan dat hij wist dat het ooit naar buiten zou komen dat hij Vaatstra zou hebben vermoord. Hij zei verder dat hij donderdag 'voluit' heeft gesproken en 'naar eer en geweten' de vragen van de rechters heeft beantwoord. Hij noemde de onderzoeken 'intensief'.

Het Openbaar Ministerie komt vrijdagmiddag met de strafeis tegen S. Daarvoor komen nog een aantal deskundigen aan het woord. Tijdens de eerste zittingsdag donderdag bekende S. al dat hij Vaatstra in mei 1999 dwong tot seksuele handelingen en vervolgens om het leven bracht.