Normal_download__1_

1 op de 7 werknemers van psychiatriecentrum Bascule in Amsterdam verliest dit jaar nog zijn baan. Door grote financiële problemen is het bedrijf gedwongen tot een reorganisatie. Hierdoor verdwijnen ongeveer 100 arbeidsplaatsen. Dit meldt Het Parool. 

De Bascule is een instelling waar psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen wordt verleend. Door de bezuinigingen en de veranderingen in de GGZ kwam het bedrijf in grote problemen. De organisatie anticipeerde de veranderingen in regelgeving niet goed en daardoor konden ze miljoenen aan zorgdeclaraties niet inleveren bij de zorgverzekeraars. 
 
Daarnaast liepen de inkomsten ook terug en kwam er extra druk op de Bascule te staan om op tijd weer in orde te zijn voordat de jeugdzorg wordt overdragen aan de gemeenten (in 2015). Halsoverkop is er daarom een grote reorganisatie van start gegaan. 
 
Over de hele linie van de organisatie moeten banen verdwijnen. Daarnaast worden de 4 bestaande zorgdivisies samengevoegd tot 1 grote divisie. Bascule heeft daarnaast een adviesbureau ingeschakeld om hen goed door de reorganisatie heen te leiden. Dit adviesbureau is momenteel op zoek naar nieuwe managers. Vanavond overlegt de vakbond Abvakabo FNV met de personeelsleden. 
 
 © Nationale Zorggids