Normal_att00036

Zorginstelling HVO-Querido in Amsterdam heeft als eerste organisatie binnen de maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg het certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen. Voorheen ontvingen alleen ziekenhuizen dit keurmerk. Dat meldt Milieuplatform Zorgsector.

De organisatie HVO-Querido zet zich al 110 jaar in voor kwetsbare Amsterdammers. Het keurmerk onderstreept dat binnen de organisatie ook belang wordt gehecht aan een duurzame bedrijfsvoering.

Het certificaat werd op 7 april in ontvangst genomen door bestuurder Clemens Blaas, uit handen van bestuurder Nevin Özütok van Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. HVO-Querido ondertekende eind 2011 samen met de gemeente Amsterdam, Agentschap NL, Milieuplatform Zorgsector en Stichting Milieukeur het convenant 'Zorg voor duurzaamheid'. Blaas: 'We zijn trots dat we de eerste mijlpaal bereiken en actief bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente Amsterdam en de zorgsector. Onze zorg gaat uit naar de mensen maar ook naar de stad.'

De gemeente Amsterdam is blij met de inspanningen van HVO-Querido op het gebied van duurzaamheid, omdat dit een belangrijke pijler vormt onder het gemeentelijk beleid. 'We kunnen onze milieuprestaties alleen echt verbeteren als overheid, bedrijfsleven en instellingen zich samen sterk maken. Ik ben dan ook blij om te zien dat HVO-Querido op deze duurzame manier zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt', zegt Nevin Özütok.

© Nationale Zorggids