Logo van Met ggz

De ggz-instelling RiaggZuid is gefuseerd met Mensana, een Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RBIW). Zij gaan nu de ggz-zorg in limburg aanbieden onder de naam Met ggz. De fusie was vorig jaar maart al aangekondigd. Dit meldt Skipr. 

Binnen de fusie gaat RiaggZuid zich met name richten op de ambulante behandeling. Mensana neemt het begeleiden van cliënten voor haar rekening. Het was de bedoeling dat de fusie per 1 januari 2014 rond zou zijn, maar die deadline werd niet gehaald.
 
De fusie moet beide organsaties klaar stomen voor alle veranderingen die gepland staan voor de ggz. “Onze wereld is in beweging: de Basisggz, de transitie van de Jeugdzorg naar de gemeenten, de Wmo in 2015. Wij zijn er als organisatie klaar voor,” aldus bestuurder Jacqueline Bomhof. 
 
Door de expertises van beide organisaties te combineren ontstaat er een keten tussen behandelen en begeleiden, en hopen de organisaties een beter en breder zorgaanbod te kunnen creëren. Daar zijn ze al mee begonnen. “In Roermond starten we met Intensive Home Treatment. Dit is een nieuwe behandelmethode waarbij cliënten met een psychiatrische stoornis, ondanks een opname-indicatie, succesvol thuis behandeld worden”, vertelt collega-bestuurder Sjef Vermeulen.
 
© Nationale Zorggids