Normal_discriminatie

Bewoners van de Rotterdamse wijk Park Zestienhoven en van de Overschiese Kleiweg zijn huiverig voor de komst van een psychiatrische kliniek van Bavo Europoort. De gemeente Rotterdam gaf begin deze maand haar goedkeuring aan de komst van de kliniek. Dit meldt de Weekkrant.

In de nieuwe kliniek van Bavo Europoort zullen 160 tot 200 cliënten worden ondergebracht. De kliniek komt op de plaats van de voormalige velden van voetbalclub Germinal achter de Overschiese Kleiweg en naast de nieuwbouwwijk Park Zestienhoven. Rotterdam liet begin deze maand weten positief tegenover de mogelijke komst te staan, mits de kliniek goed kan worden ingepast in de omgeving.

Voormalig maatschappelijk werkster Ester van Vlaanderen is kritisch. Zij woont in de wijk en was werkzaam bij Poortmolen in Capelle, de locatie waarvan het grootste gedeelte van de cliënten nu naar Rotterdam verhuist. 'Maandelijks hadden we met politie en omwonenden gesprekken over cliënten die zich misdroegen. Ze liepen bloot door de wijk of gaven ander overlast. Dat gaat hier ook gebeuren. Via het bruggetje staan ze met zes stappen in de wijk. De gemeente Rotterdam kan nooit garanderen dat er niets gebeurt.'

© Nationale Zorggids