Normal_legerdesheils

De opening van de Domus+ voorziening naast het Altra College Bleichrodt en Altra College Bascule is uitgesteld tot 24 september. In deze tijd moet een gedegen doelgroep- en risicoanalyse uitgevoerd worden. Het Altra College biedt speciaal onderwijs, terwijl Domus+ een open 24-uursvoorziening is voor extreem moeilijke cliënten. Dit meldt het Altra College.

De opening van de Domus+ voorziening is hiermee met acht weken uitgesteld. De geplande openingsdatum was 24 juli. Domus+ is een voorziening van Arkin en het Leger des Heils. In de open 24-uursvoorziening worden verslaafde volwassenen van 18 tot 65 jaar opgevangen die herhaaldelijk met justitie in aanraking zijn geweest. De opvang staat open voor verslaafden, psychiatrisch patiënten en licht verstandelijk beperkten.

Het Altra College en ouders van de leerlingen startten een petitie toen bekend werd dat er een Domus+ voorziening naast de scholen kwam. Veel leerlingen van het College kunnen niet goed omgaan met onverwachte situaties en zijn gevoelig voor experimenteren met genotsmiddelen. De ouders vrezen voor incidenten en een gevoel van onveiligheid bij de leerlingen. Ook zijn ze bang dat de komst van een verslaafdencentrum dealers zal aantrekken.

© Nationale Zorggids