Normal_muis_internet_computer

OpenZorg.net is een nieuw online platform voor mensen die kampen met psychische, mentale of levensproblemen. Hier kunnen mensen terecht voor anonieme hulp van therapeuten, psychologen, coaches en andere deskundigen. Ook bestaat de mogelijkheid om een videoconsult te starten met deze deskundigen. Tijd- en plaatsonafhankelijke therapie en coaching wordt daarmee een feit. Dit meldt OpenZorg.net.

Initiatiefnemer Maurice de Vries denkt dat het hoog tijd is voor een platform dat blended care mogelijk maakt: 'Eindelijk bestaat er de mogelijkheid dat on- en offline behandelingen elkaar gaan versterken, dat wordt hoog tijd want Nederland loopt achter op andere landen op dit gebied.' OpenZorg.net is een initiatief van Maurice de Vries en Misha de Sterke.

Elke maand zoeken ongeveer 18.000 mensen in Google naar informatie over burn-out. Ook stress, angst en relatieproblemen zijn onderwerpen waar online veel informatie over wordt gezocht. Helaas is de informatie op internet lang niet altijd even betrouwbaar en kan ook in de hand werken dat iemand na een zoeksessie nog slechter in zijn vel zit. Het nieuwe platform moet een plaats worden voor betrouwbare en deskundige informatie, waar bezoekers niet in een 'online oerwoud' terechtkomen van verschillende aanbieders, zienswijzen en artikelen. OpenZorg.net maakt direct contact tussen zorgvrager en deskundige mogelijk.

© Nationale Zorggids