Logo_hoofdbehandelaar

De onafhankelijke commissie die de normen zal formuleren en vastleggen voor het hoofdbehandelaarschap in de GGZ is benoemd. De commissie bestaat uit voorzitter Paulien Meurs, Johan Legemaate en Wim Stalman en zal worden ondersteund door een secretariaat. Dat meldt het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

De commissie werd benoemd door partijen van het Bestuurlijk Akkoord GGZ, waaronder het NIP en de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (LVE). Het is de bedoeling dat de commissie in december een toetsbare norm heeft geformuleerd voor de inhoud van van het hoofdbehandelaarschap in de generalistische basis GGZ en de gespecialiseerde GGZ. Hierin moeten in elk geval de specifieke verantwoordelijkheden en concrete taken van de hoofdbehandelaar staan omschreven.

Paulien Meurs is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg en vanaf heden tevens voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Johan Legemaate is hoogleraar gezondheidsrecht in het Academisch Medisch Centrum en aan de Universiteit van Amsterdam. Wim Stalman is vicevoorzitter van het VU Medisch Centrum en decaan Geneeskunde.

© Nationale Zorggids