Normal_planetree

Gisterenavond is in de Verenigde Staten besloten dat GGzE, als eerste GGZ-instelling in Europa, klaar is om het Planetree-label te ontvangen. Dit internationale label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg aan de cliënt en zijn naasten, maar ook voor de medewerkers en de samenleving. Het GGzE zal het label medio oktober krijgen uitgereikt. Dat meldt GGzE.

GGzE ging vijf jaar geleden van start met het bieden van zorg volgens de Planetree-visie. Hierbij wordt gestreefd naar het bieden van mensgerichte zorg. Cliënten, naasten, medewerkers en de omgeving worden actief betrokken bij de zorg en bij het verbeteren ervan. Uit cijfers blijkt dat het aantal gegronde klachten sinds het omarmen van de Planetree-visie is gedaald met 52 procent. Het aantal separaties daalde met 29 procent. Verder is het ziekteverzuim onder medewerkers in de organisatie gedaald en de omzet gestegen.

Planetree is in 1978 opgericht door Angelica Thierot. Haar droom was zorginstellingen om te vormen tot organisaties waarin het beste van een hotel, een ziekenhuis en thuis samenkomen. Als beeldmerk koos ze de plataan, in het Engels ‘Planetree’. Planetree staat voor betere zorg in een helende omgeving, voor meer werkplezier en betere kwaliteit tegen dezelfde kosten.

© Nationale Zorggids