Logo_hersenstichting

Jaarlijks lopen ongeveer 160.000 mensen een vorm van hersenletsel op en op dit moment hebben naar schatting 500.000 mensen nog dagelijks te maken met de ernstige gevolgen van hersenletsel. Naast concentratieproblemen of vermoeidheid komen gedragsveranderingen ook veel voor. Dit heeft veel impact op mensen met hersenletsel, maar ook op hun omgeving. Voor mensen die te maken hebben met gedragsveranderingen na hersenletsel is er nu een praktische gids. Dat meldt de Hersenstichting.

De Hersenstichting heeft de handen ineen geslagen met neuropsycholoog Daniëlle Boelen, die de nieuwe Zorgwijzer Gedragsveranderingen heeft geschreven. Boelen: 'De zorgwijzer biedt praktische tips om zo goed mogelijk met de gevolgen om te kunnen gaan. Er is aandacht voor onder andere communicatie, dagelijkse activiteiten en het hanteren van gedrag en emoties.'

De uitgave is in eerste plaats bestemd voor partners, familieleden en vrienden, maar het helpt hopelijk ook de getroffene van een hersenaandoening zelf verder. De Zorgwijzer Gedragsveranderingen (68 pagina’s) is vanaf nu te bestellen voor vijf euro exclusief verzend- en administratiekosten via www.hersenstichting.nl.

© Nationale Zorggids