Logo_ggz_friesland

GGZ Friesland organiseert maandelijks samen met de Leeuwarder Courant de Publieksacademie Friesland. Tijdens iedere lezing van de Publieksacademie komt een specialist van GGZ Friesland aan het woord over thema's als depressie, angsten, schizofrenie, ADHD of agressie. De lezing van vandaag staat in het teken van verlies en rouw en is vanaf 20.00 uur live te volgen op www.lc.nl. Dat meldt GGZ Friesland.

'De reacties op de vorige Publieksacademies waren erg positief en de zaal zat iedere maand vol,' aldus Louwra Weisfelt, manager Marketing & Communicatie bij GGZ Friesland. 'Om alle geïnteresseerden te bereiken, hebben we besloten de Publieksacademie over verlies en rouw live via internet uit te zenden door middel van een livestream via ww.lc.nl.'

Veel mensen tonen interesse in het thema verlies en rouw, omdat iedereen ermee te maken krijgt in zijn of haar leven. Ook is het verwerken van verlies en rouw voor iedereen erg persoonlijk. Maar hoe ga je hier mee om? Wanneer is rouw een natuurlijk proces en wanneer wordt het gecompliceerd en is er hulp nodig? Hoe ga je om met een naaste die vastloopt door verlies of rouw en wanneer moet je hulp zoeken? Tijdens de Publieksacademie is klinisch psycholoog en hoogleraar Rouw Jos de Keijser een van de sprekers die antwoord geeft op deze vragen. Daarnaast deelt Cees Smedema, vader van de vermoorde Redmar Smedema, zijn ervaring over het verlies van zijn zoon.

© Nationale Zorggids