Normal_veenhuizen

De 49-jarige man die afgelopen weekend overleed in de gevangenis in Veenhuizen is volgens zijn dochter omgekomen door fouten van het personeel. Volgens dochter Samantha Weijer heeft haar vader de verkeerde medicijnen gekregen, waardoor hij is overleden. Dat meldt RTV Drenthe.

De man zat in de gevangenis van Veenhuizen omdat hij had getankt zonder te betalen. Hij zat pas een aantal dagen in de gevangenis. “Hij heeft van de verpleging medicijnen van een andere meneer gekregen. Hij was hart- en nierpatiënt. Ik denk dat dit zijn dood is geworden”, zegt Weijer.

Het zou gaan om methadon, een middel om af te kicken van heroïne. De man was wel verslaafd, maar niet aan heroïne. Hij werd ziek van de methadon en is verzorgd in het Martini Ziekenhuis in Groningen, maar kwam toch te overlijden. Weijer heeft vervolgens met de schouwarts gebeld en het gesprek opgenomen. De schouwarts zegt dat de man ziek is geworden van de methadon, maar het staat nog niet definitief vast dat de methadon de doodsoorzaak is. Dat moet blijken uit de sectie. “Als mijn vader die methadon niet had gekregen, was hij er nog geweest”, zegt Weijer. “Ik laat het hier niet bij zitten. Ik ga een aanklacht indienen.”

© Nationale Zorggids