Logo_logo_denkjpg

Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk hebben het logo en de domeinnaam van de politieke beweging Denk aangepast. Ggz-organisatie Denk is van mening dat deze wijzigingen aantonen dat de gelijkenissen met haar zorgvuldig opgebouwde merk terecht waren aangekaart. De organisatie is tevreden met deze aanpassing en verwacht dat hierdoor de kans op verwarring veel kleiner is geworden. Daarom ziet ze af van de rechtszaak die ze eerder had aangespannen, zo meldt deze organisatie.

De politici presenteerden op 9 februari een politieke beweging die van dezelfde naam als ggz-organisatie Denk gebruikt maakt en een zeer sterk gelijkend logo had. Hierdoor ontstond verwarring onder de cliënten waardoor de ggz-organisatie Denk zich genoodzaakt zag een kort geding aan te spannen, die op vrijdag 27 maart voor de rechter zou komen.

Politieke neutraliteit is essentieel voor een gezonde vertrouwensrelatie met cliënten. Ggz-organisatie Denk wil daarom met geen enkele politieke partij geassocieerd worden. De organisatie is dan ook blij dat de politieke beweging het logo en de domeinnaam heeft aangepast om verdere verwarring te voorkomen.

Ggz-organisatie Denk vindt het spijtig dat de beslissing tot een rechtszaak nodig was om de wijzigingen door te voeren. De overeenkomsten in logo, naam en typografie van ggz-organisatie Denk en de politieke beweging hebben ondertussen voor veel verwarring gezorgd bij zowel bestaande cliënten als mensen die hulp zoeken voor hun psychische problemen.

© Nationale Zorggids