Logo_download__4_

Op dinsdag 21 april organiseert de Amsterdamse GGZ instelling Vitaalpunt een benefietavond in Theater Amsterdam. De opbrengst van de avond gaat naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Tijdens de avond worden lezingen gegeven, treden bekende cabaretiers en auteurs op en zal Ice Man Wim Hof het wereldrecord ijsbadzitten verbreken. Dit meldt Vitaalpunt. 

Het programma begint om 19.30 uur met een lezing van arts en onderzoeker William Cortvriendt over evidence based gezond blijven. Daarna volgt een optreden van cabaretière en schrijfster Marjolijn van Kooten, die een angststoornis heeft. Vanaf september staat ze samen met psychiater Bram Bakker op de planken met de voorstelling 'Geen Paniek'. DWDD-professor Erik Scherder geeft daarna een lezing over de gevaren van bewegingsarmoede en de effecten hiervan op ons brein. Wim 'Ice Man' Hof zal daarna proberen de wereldrecordpoging ijsbadzitten te verbreken. Wim Hof laat minimaal 654 deelnemers tegelijkertijd in een ijsbad plaatsnemen. Hij wil met deze recordpoging laten zien waartoe elk menselijk lichaam in staat is. De presentatie van de avond is in handen van psychiater en hardloper Bram Bakker.

GGZ instelling Vitaalpunt wil met deze avond geld inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker en effectievere behandelingen. Elf van hun medewerkers zullen op 1 november de New York marathon lopen. De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat naar KiKa. Om kaarten te bestellen, klik hier. 

© Nationale Zorggids