Normal_tk

Tweede Kamerleden spreken binnenkort tijdens een hoorzitting met deskundigen over verwarde mensen die voor steeds meer overlast zorgen. Het CDA, SP, en PvdA hebben het initiatief voor het rondetafelgesprek genomen. De hoorzitting is bedoeld ter voorbereiding op het debat van 21 mei over de geestelijke gezondheidszorg met minister Schippers van Volksgezondheid. Dat meldt NU.nl

De Kamerleden hopen van politie, burgemeesters, gemeenten, Nederlandse Spoorwegen, zorgverzekeraars en GGZ Nederland te horen of er voor mensen met psychiatrische problemen voldoende zorg en ondersteuning is en wat er eventueel moet veranderen. De aanleiding is de toename van het aantal incidenten met verwarde mensen. 

Vorige week werd bekend dat meer patiënten met psychiatrische problemen in crisis raken, omdat er geen ambulante zorg en tijdelijke opname mogelijk is. Daardoor komen deze mensen op straat terecht en dat levert mogelijk veiligheidsrisico's op. Ook is er angst voor bezuinigingen op het zorgbudget voor mensen met een psychiatrische stoornis.

© Nationale Zorggids