Logo_logo_igz

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting GGZ Drenthe in Assen onder verscherpt toezicht gesteld. De kwaliteit van zorg is op verschillende onderdelen onvoldoende en het lukt de instelling niet goed om dit te verbeteren.

Stichting GGZ Drenthe is onderdeel van Espria en levert geestelijke gezondheidszorg op verschillende locaties. De afgelopen twee jaar heeft de IGZ verschillende bezoeken gebracht en enkele meldingen behandeld. De inspectie zag dat de zorg niet goed genoeg was. Het lukte de instelling bijvoorbeeld niet om het separeren van patiënten te verminderen. Ook was de zorg voor patiënten met lichamelijke problemen nog niet genoeg verbeterd. Verder zag de inspectie dat het omgaan met (pogingen tot) zelfdoding beter kan.

GGZ Drenthe heeft de afgelopen jaren geprobeerd om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren. Er zijn ook zeker zaken verbeterd, maar de zorg is nog niet overal goed genoeg. En het lukt ook niet goed om de verbeteringen vast te houden. De raad van bestuur stuurt onvoldoende op het verbeteren van de zorg. Daarom heeft de inspectie GGZ Drenthe voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De instelling moet een plan van aanpak maken. Elke twee maanden moet het bestuur laten weten hoe het gaat met de voortgang. De inspectie controleert dat onder andere met onverwachte bezoeken.

© Nationale Zorggids