Normal_stress_vrouw_laptop_arend_jan_8320

Het is goed mogelijk dat stress de oorzaak is van een vetrandje rondom je middel. Dat is de mening van voedingsdeskundige Marilyn Grenville uit Engeland, meldt NU.nl

Bij stress maakt het lichaam hormonen aan die het lichaam aansporen om vet rond de middel op te slaan. Dat vet nestelt zich rondom de organen en is gevaarlijk omdat het chronische gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals diabetes type 2 of een hersenbloeding.

"Onze moderne levensstijl bevat een verzameling van stressvolle situaties. Denk aan files, vertraagde treinen, gemiste afspraken, financiële problemen, werk en verantwoordelijkheden thuis", zegt Grenville. Volgens haar is het een stug type vet dat wordt opgeslagen. Normale diëten en veel sporten werken zelden om dat weg te krijgen.

"Stop met het volgen van diëten en tel geen calorieën, dit kan hogere mate van stress veroorzaken en dus verdere vetopslag." Grenville adviseert om elke drie uur iets te eten om zo de bloedsuikerspiegel op pijl te houden. "En sla niet je ontbijt over." 

© Nationale Zorggids