Logo_download__3_

De nieuwe cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) is een feit. Alle cao-partijen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Vakbonden en werkgevers hebben de overeenkomst in mei bereikt. De afgelopen periode hebben de leden van de vakbonden gestemd op de cao: zij zijn voor. Dit meldt GGZ Nederland. 

De GGZ telt ongeveer 89.000 medewerkers. De nieuwe cao gaat per 1 juli 2015 (met terugwerkende kracht) in en loopt tot 1 maart 2017.

De brancheorganisatie GGZ Nederland en de vakbonden hebben verschillende afspraken gemaakt in het onderhandelingsakkoord. Er is in totaal een structurele loonstijging van 3,5 procent afgesproken, 0,8 procent aan éénmalige uitkeringen en vanaf 1 juli wordt ook onregelmatigheidstoeslag over vakantie uitbetaald. Tijdelijke banen en 0-urencontracten worden daarnaast omgezet in vaste banen. 

In 2015 zullen de lonen met 1,75 procent stijgen en in 2016 met 1,25 procent. Tevens wordt de eindejaarsuitkering verhoogd met een half procent. Medewerkers uit de GGZ krijgen daarnaast ook tweemaal een eenmalig uitkering. Deze uitkeringen moet de koopkracht van de GGZ-medewerkers verbeteren. De medewerkers hebben sinds 2012 geen cao gehad. 
 
© Nationale Zorggids