Normal_flag_of_nato.svg

Het Europese hoofdkantoor van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) heeft de Nederlandse GGZ-kliniek U-center tot core supplier benoemd. NAVO-medewerkers die gelegerd zijn in onder meer Duitsland en België en psychische hulp nodig hebben, worden doorverwezen naar U-center. De kliniek is specialist op het gebied van onder meer trauma’s (PTSS), angst, depressie en verslaving. Dit meldt U-center.

De GGZ-kliniek heeft een pilot goed afgerond door ruim 30 NAVO-medewerkers en partners van medewerkers met succes te behandelen. De succesvolle pilot heeft als resultaat dat de Limburgse kliniek nu officieel door de zorgverzekeraar van de NAVO is bestempeld als core supplier. 
 
Op het hoofdkantoor van de NAVO in Mons (België) werkt een groot aantal internationale medewerkers – veelal militairen – dat frequent werkzaam is in oorlogsgebieden. Deze militairen komen uit NAVO lid-landen; een groot deel is Amerikaans. Wanneer zij een behandeling nodig hebben in de geestelijke gezondheidszorg gebeurt dit bij voorkeur in de buurt. Een behandeling in het thuisland is vaak duurder door de lange reis en is niet ideaal omdat het gezin dan moet achterblijven of tijdelijk moet verhuizen. “De centrale ligging van U-center bij zowel Mons als de vliegbasissen in Duitsland in Geilenkirchen en Spangdahlem, is ideaal”, aldus Jeanine Souren, hoofd internationale zaken bij U-center. 
 
U-center biedt NAVO-medewerkers een specifiek behandelprogramma. “De richtlijn is dat militairen na vier weken weer aan de slag gaan, waardoor de behandeling perfect maatwerk vereist. We hebben daarnaast veel meer contact met de werkgever dan gewoonlijk. Ook kunnen onze behandelaren anticiperen op de specifieke NAVO-cultuur, en de impact die missies hebben op militairen en hun naasten”, aldus Ingrid Weijnen, Directeur behandelzaken U-center. 
 
© Nationale Zorggids