Normal_normal_depressie_verdrietig_ongelukkig

Een kwart van de verpleeghuisbewoners is depressief. De gemeente Den Haag heeft daarom besloten om de strijd aan te binden tegen depressie. Preventiespecialist Indigo context gaat workshops geven over hoe mensen kunnen voorkomen dat ze in de put raken. Dit meldt Skipr. 

De doelgroep van de workshops zijn met name ouderen. Zij kampen veel met risicofactoren die een depressie veroorzaken. Te denken valt hierbij aan weinig sociale steun, fysieke beperkingen, een klein netwerk, te maken krijgen met verlies, armoede en piekeren. Daarnaast is een kwart van de verpleeghuisbewoners depressief. Zij kampen naast alle andere risicofactoren ook nog eens met het feit dat zij de regie over hun leven kwijt zijn. 
 
De gemeente Den Haag heeft Indigo Context gevraagd om preventieworkshops te gaan geven in onder meer verpleeghuizen en buurthuizen. De workshops richten zich op het voorkomen dat ouderen depressief worden. Daarbij leren de ouderen tijdens de bijeenkomsten onder meer hoe ze beter voor zichzelf op kunnen komen en hoe ze kunnen zorgen voor een goede nachtrust. "We willen hier goed op gaan inzetten de komende jaren," zegt Ursula Dewkalie, projectleider preventie bij Indigo Context. 
 
© Nationale Zorggids