Normal_stress_vrouw_laptop_arend_jan_8320

Een uitgeruste werknemer kan een paar dagen na zijn vakantie al te maken hebben met stress. Dit komt door een overvolle mailbox, stelt Denise Hulst, auteur van Het Betere Werken. Dat meldt NU.nl.

Volgens de schrijfster komt stress door verkeerde gewoontes van werknemers. "We hebben de gewoonte om mailtjes te bewaren met het idee 'hier kijk ik nog een keer naar' of 'hier kan ik ooit nog iets mee'. Dat is helemaal niet nodig. Verwijder mailtjes waar je niets mee kunt want informatie veroudert en alles is tegenwoordig op internet te vinden", aldus Hulst. Zij zegt dat mensen hun mailbox gebruiken als een verkapte takenlijst, maar hierdoor verdwijnt het overzicht.

Zij adviseert om de mailbox zo snel mogelijk te ordenen om zonder stress aan een nieuwe werkweek te beginnen. Hulst: "Digitaal detoxen, noem ik dat. Voor een 'schone mailbox' moet je drie stappen ondernemen: makkelijker mails weggooien, belangrijke documenten goed ordenen en kritisch zijn over wat er binnenkomt. Je zult zien dat als je terugkomt van vakantie, ongeveer 80 procent van je ongelezen e-mails helemaal niet meer interessant is." 

© Nationale Zorggids