Logo_default-logo

Vandaag zal Minister Schippers een werkbezoek brengen aan Spoor6, een erkende specialistische GGZ verslavingsinstelling te Bussum. Bij Spoor6 komen mensen die een probleem ervaren met of verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnen of games. Thema's die centraal zullen staan tijdens het bezoek zijn: het betaalbaar blijven van kwalitatief goede zorg en de ervaringen en zorgen over budget polis en de AvC (Acte van Cessie). Dit meldt Spoor6. 

De GGZ-instelling biedt hulp aan mensen met een verslavingsprobleem in de vorm van een dagbehandeling van twee weken op de locaties in Bussum of een ambulant behandeltraject met verblijf van negen weken in Zuid-Afrika met aansluitend nazorg.

Leidraad voor de werkwijze van Spoor6 zijn de uitgangspunten van het Minnesota Model. Bij Spoor6 worden 3 bronnen ingezet om de afhankelijkheid te benaderen, dat zijn wetenschap, professionaliteit en ervaringsdeskundigheid. Binnen het team in Bussum alsmede binnen het team in Zuid-Afrika zijn behandelaren werkzaam die alle lange tijd succesvol zijn gestopt en er hun werk van hebben gemaakt. Zij kunnen voelen wat de patiënt voelt, zij weten welke steun een patiënt nodig heeft en welke oplossingen er gezocht moeten worden. Het Minnesota Model is gebaseerd op het 12 stappenplan (gedachtegoed van de AA -Anonieme Alcoholisten) omlijst door inzichtgevende-, gedrags- en lichaamstherapieën. Nadat de patiënt door Spoor6 stevig in het zadel wordt gezet door middel van een behandeling, volgt aansluitend de nazorg bij Spoor6. Tegelijkertijd gaat patiënt naar meetings waar hij of zij levenslang een steunend netwerk ervaart Meetings zijn er wereldwijd.

© Nationale Zorggids