Logo_vgctlogo-_rgb.bl

Op 11, 12 en 13 november organiseert de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) haar jaarlijkse najaarscongres in Veldhoven. In 2015 staat het congres in het teken van de positieve kant van de mens. In plaats van te richten op negatieve emoties, zoals angst en depressie, keert VGCt de focus om en richten zij zich volledig op positieve emoties en gedrag in alle soorten en maten. Dat meldt VGCt.

VGCt is nog op zoek naar onderzoekers en therapeuten die thema’s bestuderen die interessant zijn voor de klinische praktijk en een poster gepresenteerd hebben op (inter)nationale congressen en deze poster ook aan Nederlands/Vlaams publiek willen laten zien. Of onderzoekers en therapeuten die hun onderzoek juist voor dit publiek op een poster willen zetten of die de resultaten van een praktijkonderzoek willen presenteren. Zij kunnen voor 1 september hun posterabstract indienen. Hiermee wordt kans gemaakt op  de VGCt posterprijs, gratis deelname aan het najaarscongres 2016, een extra feestelijke editie vanwege 50 jaar cognitieve gedragstherapie in Nederland.

Op een wetenschappelijk congres over cognitieve gedragstherapie zijn technologische ontwikkelingen niet meer weg te denken. Daarnaast zoekt de organisatie naar mensen die hun product onder de aandacht willen brengen van 1000 gedragstherapeuten. Voorwaarde is dat de bijdrage gaat over  technologische ontwikkelingen, zoals apps, gaming, online hulpverlening, virtual reality, e-mental health en CBM, die de cognitieve gedragstherapie mogelijkheden biedt. En de bijdrage moet geschikt zijn om te tonen aan de deelnemers tijdens een informatiemarkt. Op de website van VGCt is meer informatie te vinden.

© Nationale Zorggids