Logo_cover_the_sexworker

THE SEX WORKER is verschenen, een uniek en eenmalig tijdschrift voor sekswerkers in Nederland. Het blad is een initiatief van sekswerkers, ondersteund door P&G292, een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, HVO-Querido en de GGD Amsterdam Het doel van het blad is om sekswerkers op een aansprekende wijze te informeren over een zelfstandige, onafhankelijke en verantwoorde uitoefening van hun werk. De uitgave kon gefinancierd worden dankzij een subsidie van het Ministerie van Justitie. Dat meldt HVO-Querido.

THE SEX WORKER is samen met sekswerkers gemaakt en wordt uitsluitend onder sekswerkers verspreid in 3 edities (Nederlands, Engels en Spaans) in een totale oplage van 12.000 exemplaren. Aan de hand van persoonlijke ervaringen van sekswerkers zelf worden in het blad onderwerpen belicht die voor de zeer heterogene doelgroep van sekswerkers in Nederland relevant zijn. Variërend van gezondheid tot geldzaken, van veiligheid tot regelgeving, en van de emotionele en sociale aspecten van het vak, tot het veranderen van baan.

Alle onderwerpen in het blad zijn steeds voorzien van praktische informatie en nuttige adressen. De opzet van het blad is als die van een aantrekkelijk publiekstijdschrift dat uitnodigt tot vaker doorbladeren en opnieuw lezen. Het eerste exemplaar is overhandigd in het nieuwe programma van Paul de Leeuw.

THE SEX WORKER is - in nauwe samenwerking met sekswerkers zelf - bedacht en ontwikkeld door Rozemarijn de Witte en Studio Room. Journalisten als Corine Koole, Eva Hoeke en Cornald Maas schreven mee aan de vele interviews en fotografen als Marcel van der Vlugt, Jimmy Nelson en Fotofloor tekenden voor de bijzondere, steeds geanonimiseerde portretten in het tijdschrift. 

© Nationale Zorggids