Normal_meldpunt_help_me_ggz2352

Negen GGZ-instellingen hebben besloten de handen ineen te slaan om de psychotraumazorg in Nederland een duwtje in de rug te geven. Bedoeling is de kwaliteit vna de zorg bij psychotrauma's te verbeteren. Op vrijdag hebben de partijen het Netwerk Psychotrauma Nederland (NPN) opgericht. Dit meldt Arq Psychotrauma Expert Groep. 

Het NPN is een samenwerking van Centrum '45, GGZ Drenthe, Mediant, PsyQ Psychotrauma, Reinier van Arkel, Rivierduinen, Sinai Centrum, het Landelijk Zorgsysteem Veteranen (LZV) en de militaire GGZ. De instellingen bieden allemaal psychotraumazorg als specialistisch aanbod. Zij leveren op dit moment gezamenlijk het overgrote deel van de psychotraumazorg in Nederland, met name de meer specialistische zorg. Het NPN zal zich in gaan spannen voor de hele psychotrauma zorgketen van preventie tot en met de hoog specialistische zorg. 

De instellingen van het NPN zullen een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het tot stand komen van de landelijke zorgstandaard Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, waarin samen met (ex)patiënten gezocht wordt naar de beste wijze van zorg. Het doel zal steeds zijn om kennis rond psychotrauma te bundelen en te delen om van daaruit, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, te komen tot vernieuwing in de zorg. Dit moet steeds weer leiden tot verbetering van het welzijn van individuen én hun directe naasten, die getroffen zijn door traumatische gebeurtenissen.
 
© Nationale Zorggids