Normal_geldd

GGZ Ingeest heeft ex-bestuurder Thijs Stoop vorig jaar een vertrekpremie van 75.000 euro gegeven. Dat is vreemd, omdat de GGZ-instelling destijds aangaf dat Stoop uit eigen beweging is vertrokken. Dat meldt RTL Z. 

In juni 2014 schreef GGZ Ingeest dat de bestuurder heeft aangegeven plaats te willen maken in het bestuur en de komende periode de tijd te willen nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De instelling hoeft Stoop niets te betalen als hij zelf heeft besloten om te vertrekken, maar uit de jaarrekening blijkt nu dat de bestuurder 75.000 euro op zijn rekening gestort heeft gekregen.

GGZ Ingeest geeft tegenover RTL Z toe dat Stoop is vertrokken vanwege een meningsverschil. "In 2014 heeft GGZ Ingeest een nieuwe bestuurlijke koers ingezet. In gesprekken daarover werd binnen de raad van bestuur een verschil in visie kenbaar", zegt woordvoerder Gert de Jager. "Stoop heeft daarop aangegeven plaats te willen maken voor een opvolger. Daaruit moet niet worden afgeleid dat hij vrijwillig zijn functie heeft neergelegd, in welk geval geen ontslagvergoeding zou zijn betaald."

© Nationale Zorggids