Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

ZorgkaartNederland en de landelijke Depressie Vereniging gaan samenwerken met als doel de kwaliteit van de GGZ voor cliënten en zorgverleners beter in beeld te brengen. De samenwerkingsovereenkomst is deze week getekend. Dat meldt Skipr.

Beide organisaties gaan mensen stimuleren om hun ervaringen zo veel mogelijk te delen via de website van ZorgkaartNederland. Cliënten kunnen daarop hun waardering voor een zorgverlener kwijt op basis van zes vragen, die gaan over luisteren, informatie, behandeling, afspraken, medewerkers en de accommodatie. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg duidelijk en krijgen hulpverleners inzicht in hun prestaties.

Onderdeel van de samenwerking is dat de landelijke Depressie Vereniging zicht krijgt in de waarderingen die mensen achterlaten op de website van ZorgkaartNederland. “Deze gegevens willen wij gebruiken om inzichtelijk te krijgen wat mensen belangrijk vinden in de geboden zorg”, zegt Nathalie Kelderman van de Depressie Vereniging. “Hoe meer waarderingen, hoe beter inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg en hoe sterker wij als patiëntenvereniging staan in onze strijd voor de beste zorg.”

Op de website van ZorgkaartNederland zijn tot nu toe 513 GGZ-behandelaren, gespecialiseerd in de depressiezorg, beoordeeld. 

© Nationale Zorggids