Normal_praten_giechelen_lachen_klas_les_studenten

De MIND Young Academy (MYA) krijgt van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars een financiële bijdrage van 2,5 ton. Het geld is bedoeld voor het uitbreiden van psychische lessen door heel Nederland. De lessen die MYA biedt zijn gericht op het bespreekbaar maken van psychische problemen in de klas en het vroegtijdig herkennen van klachten. Dat melden Zorgverzekeraars Nederland en Innovatiefonds Zorgverzekeraars. 

MIND wil de lessen uitbreiden naar honderd klassen en beschikbaar maken voor een bredere doelgroep. Nu zijn leerlingen op het vmbo en mbo de beoogde doelgroep, maar MIND wil het programma binnenkort aanbieden aan alle niveaus binnen het voorgezet onderwijs, mbo en hbo.

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars levert een financiële bijdrage aan het initiatief dat psychische problematiek kan voorkomen. “Scholen lijken een goede ingang te zijn om jongeren die het moeilijk hebben te bereiken nog ver voordat de ggz in beeld komt. Bekend is dat praten over wat je bezighoudt of dwarszit, helpt. Door ervaringsdeskundigen in te zetten, zien jongeren dat het niet normaal is dat je je niet altijd goed voelt”, aldus het fonds. 

Door: Redactie Nationale Zorggids