Logo_zevenaar

Gemeenten in de regio Arnhem, waaronder Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar, hebben besloten om ook in 2015 de meeste taken op het gebied van de jeugdzorg bij Bureau Jeugdzorg Gelderland af te nemen. De gemeentebesturen in de regio Arnhem en het bestuur van Bureau Jeugdzorg Gelderland zijn dit overeengekomen. Dat meldt de gemeente Zevenaar in een persbericht.

Het gaat om de taken jeugdbescherming, jeugdreclassering, jeugdhulpverlening, zorgmeldingen en de diensten van het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Voor de spoedeisende zorg worden in Gelders verband nadere afspraken gemaakt; de regio Arnhem neemt deze dienst in 2015 af bij Bureau Jeugdzorg.

De gemeenten worden met ingang van 1 januari 2015 volgens de Jeugdwet financieel en bestuurlijk verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De toegang tot de jeugdhulp in brede zin wordt vanaf 2015 onder verantwoordelijkheid van de gemeente uitgevoerd door een sociaal wijkteam. Door de nieuwe wet verandert de manier waarop wordt beoordeeld of en welke zorg voor kinderen nodig is.

© Nationale Zorggids