Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen

Cordaid bestaat dit jaar 100 jaar. De ontwikkelingsorganisatie viert dit met een ode aan de ontelbare stille helpers in onze samenleving. Om stil te staan bij honderd jaar stille helpers heeft Cordaid hun verhalen verzameld op www.ditwilikmetjedelen.nl, zo meldt de organisatie in een persbericht.

Stille helpers stonden in 1914 aan het begin van wat Cordaid nu is - een hulporganisatie die wereldwijd werkt aan een toekomst voor kwetsbare mensen in armoede en conflict. In 1914 zagen stille helpers de nood van Belgische kinderen op de vlucht voor de Eerste Wereldoorlog. Ze haalden de kinderen uit de vluchtelingenkampen en gaven ze een thuis bij Nederlandse gezinnen.

Maar ook nu zijn er iedere dag mensen die iemand helpen, gewoon omdat het nodig is. Zij delen hun tijd, kennis, middelen en hun hart met anderen. Deze zogenoemde stille helpers kunnen volgens Cordaid het verschil maken in het leven van mensen die dat het hardste nodig hebben.

De verhalen van helpers zijn te lezen op www.ditwilikmetjedelen.nl. Vanaf 5 tot en met 21 april is in Oirschot de tentoonstelling 'Stille helpers, 100 jaar Cordaid' te zien. De tentoonstelling reist daarna naar andere steden, waar bijeenkomsten worden georganiseerd om stille helpers te horen vertellen.

© Nationale Zorggids