Logo_inspectie_jeugdzorg

De Inspectie Jeugdzorg heeft in samenwerking met de Inspectie van het Onderwijs en de Inspectie voor de Gezondheidszorg enkele toetsen uitgevoerd in het kader van het stapsgewijs toezicht op de Jeugdzorgplus. In alle gevallen beoordeelden de inspecties de kwaliteit van de zorg bij de onderzochte instellingen als voldoende.

De Inspectie Jeugdzorg (IJZ) doet stapsgewijs onderzoek naar de kwaliteit van de Jeugdzorgplus.
Vanaf 2009 heeft de inspectie stap 1 van het toezicht uitgevoerd naar de rechtspositie van de jongeren. Stap 2 van het toezicht betrof het leefklimaat van de jongeren en werd uitgevoerd vanaf 2010. Een onderdeel van dit toezicht – de samenwerking tussen instelling en school – werd uitgevoerd in samenwerking met de Inspectie van het Onderwijs (IvhO). Vanaf 2012 voeren de IJZ, de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de IvhO gezamenlijk stap 3 van het toezicht uit, gericht op het behandeltraject van de jongeren.

Het onderzoek is uitgevoerd bij de volgende instellingen voor Jeugdzorgplus: Juzt (locatie Lievenshove), Horizon (locatie Het Anker) en Woodbrokers. Bij alle drie instellingen is de kwaliteit van het behandeltraject voor jongeren in de gesloten groepen als voldoende beoordeeld.

© Nationale Zorggids