Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Fonds NutsOhra stelt twintig miljoen euro beschikbaar voor de gezondheid van kansarme gezinnen. Het Fonds maakte dat vandaag bekend. Voor het programma ‘Gezonde toekomst dichterbij’ is de Brusselse wetenschapper Maurice de Greef benoemd als kwartiermaker. Dat meldt Skipr.

Het programma zal zich richten op gezinnen die vanwege een laag inkomen, al dan niet gecombineerd met een laag opleidingsniveau, minder gezondheidsvaardigheden hebben. Door minder gezond gedrag en hogere risico’s leven zij gemiddeld zeven jaar korter dan mensen met meer kansen. In vergelijking met iemand met een hoop opleidingsniveau en inkomen hebben zij tien tot vijftien jaar minder gezonde levensjaren in het vooruitzicht.

Kwartiermaker Maurice de Greef is werkzaam als onderwijsadviseur en als professor Leereffecten laagopgeleiden & laaggeletterden verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Neuropsycholoog Maaike van Apeldoorn is programmasecretaris voor het Fonds NutsOhra. Zij voeren de komende maanden gesprekken met sleutelfiguren, onderzoekers, koepelorganisaties en innovators met expertise op het gebied van sociaaleconomische gezondheidsverschillen en gezondheid. Het definitieve programma wordt in november gepresenteerd.

© Nationale Zorggids