Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

De Inspectie Jeugdzorg beoordeelt het handelen van Intermetzo (Commujon) als onvoldoende waar het gaat om de veiligheid en ontwikkeling van een jongere. Op 10 maart van dit jaar ontving de Inspectie een signaal van een moeder over de onveiligheid van haar zoon op een locatie van Intermetzo. Naar aanleiding hiervan heeft de inspectie een onderzoek op locatie ingesteld. 

Intermetzo biedt hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen met meervoudig complexe problemen. Tijdens het onderzoek op de betreffende locatie heeft de inspectie gesproken met betrokken medewerkers en leidinggevenden. Daarnaast heeft de inspectie dossiers, dagrapportage en incidentenregistratie ingezien. De inspectie is van oordeel dat het handelen van Intermetzo ten aanzien van de veiligheid en ontwikkeling van de betrokken jongere onvoldoende is geweest. De achtergrond hiervan is de combinatie van de zware problematiek van de jongere en de daarop onvoldoende toegeruste medewerkers en organisatie.

De inspectie heeft Intermetzo verzocht deze punten nader uit te werken in een verbeterplan dat binnen zes weken aan de inspectie moet worden toegezonden. De inspectie verwacht verder dat Intermetzo drie maanden na doorvoering van de verbeteringen door middel van een interne audit zal toetsen of de verbeteringen in de praktijk zijn geïmplementeerd en dat de inspectie zal worden geïnformeerd over de resultaten van deze audit.

© Nationale Zorggids