Normal_24kika

Op 5 en 6 september wordt er op het parcours van Flevonice in Biddinghuizen 24 uur lang in estafettevorm geskeelerd door teams van maximaal zes personen. Het skate-evenement is georganiseerd met de bedoeling om hiermee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dat meldt de Weekkrant.

Vorig jaar werd met  de estafette door bijna 70 teams ruim 72.000 euro opgehaald voor KiKa. Dit jaar hoopt de organisatie 100 teams zo ver te krijgen dat ze mee skaten. Elk team dat zich inschrijft krijgt een lotenpakket waarmee prijzen zijn te winnen. De prijzenpot is gevuld met onder meer sportkleding, sportreizen en sportartikelen. Het evenement kan worden ondersteund door zowel  particulieren als bedrijven.

Aan de 24KiKa nemen zowel startende als geoefende skeeleraars deel. Beginnende skaters vormen de grootste groep en worden ingedeeld in de zogenoemde FUN categorie. De meer geoefende skaters rijden mee in de SPEED categorie. Deze categorie gaat voor de kilometers en de onderlinge strijd.

Voorafgaand aan de start van de 24KiKa wordt er op vrijdag een poging gedaan om met deelnemers en andere gegadigden een zo lang mogelijke ketting te vormen van skaters. De bedoeling is dat deze poging in het Guinness Book of Records komt als 'the longest human inline skate chain'. De poging voor een nieuw wereldrecord start om 15 uur. Deelnemers wordt gevraagd om om 14.30 uur aanwezig te zijn. 24KiKa is te volgen via Facebook en op Twitter via @skate24kika.

© Nationale Zorggids