Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzochten de kwaliteit van de ambulante hulpverlening van de Opvoedpoli in de regio’s Amsterdam en Haaglanden. De inspecties beoordelen de kwaliteit van de hulpverlening als matig. Inmiddels heeft de Opvoedpoli een adequaat verbeterplan opgesteld.

Op verzoek van de Stadsregio Amsterdam en het Stadsgewest Haaglanden toetsten de Inspectie Jeugdzorg (IJZ) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) begin 2014 de kwaliteit van de ambulante hulpverlening bij de Opvoedpoli in beide regio’s. De Opvoedpoli is onderzocht als nieuwe aanbieder op het terrein van de jeugdzorg. Aangezien de ambulante hulpverlening veelal in combinatie met een GGZ-traject wordt aangeboden, is ook de IGZ bij het onderzoek betrokken.

De inspecties beoordelen de kwaliteit van de ambulante hulpverlening van de Opvoedpoli als matig. Naast de sterke punten in de uitvoering signaleren de inspecties ook belangrijke tekortkomingen.

Op verzoek van de inspecties heeft de Opvoedpoli een verbeterplan opgesteld dat positief is beoordeeld door de inspecties. De inspecties vertrouwen erop dat de Opvoedpoli in staat is om met de voorgenomen maatregelen de gesignaleerde tekortkomingen op te heffen.
 
De afspraak is gemaakt dat de Opvoedpoli in oktober 2014 een interne audit uitvoert om vast te stellen of de genomen maatregelen daadwerkelijk tot verbeteringen in de praktijk hebben geleid. In november verwachten de inspecties een rapportage over de resultaten. Op grond hiervan bepalen de inspecties welke verdere toezichtactiviteiten noodzakelijk zijn.
 
Bekijk hier het rapport over de Opvoedpoli.
 
© Nationale Zorggids