Normal_jeugd_hangjongeren_graffeti_

Het experiment Jeugdzorg Dichtbij dat sinds 1 januari dit jaar in Putten draait, blijkt meer geld te kosten dan van tevoren beraamd is. De gemeente Putten zal bijspringen door 40.000 euro extra in het project te pompen. De kosten van het project komen hiermee uit op twee ton. Dit meldt de Stentor.

Het project Jeugdzorg Dichtbij biedt preventieve hulp aan jongeren die dat nodig hebben. Door beter toezicht en meer betrokkenheid bij kwetsbare jongeren moet worden voorkomen dat jongeren ontsporen en daardoor een beroep doen op zwaardere jeugdzorg. Hiervoor is er een Basisteam Jeugd in het leven geroepen met medewerkers uit verschillende organisaties voor jeugdzorg.

De organisaties die aan het project meewerken zijn MEE Veluwe, MD Veluwe, Icare, Bureau Jeugdzorg Gelderland, GGD, zorgaanbieders Pactum, Lijn5, Intermetzo, het Leger des Heils, 's Heerenloo en Careander, SGJ Christelijke Jeugdzorg en Buurtzorg Jong. De teams werken samen met huisartsen, scholen, jongerenwerk, kinderopvang en peuterspeelzalen.

Met het experiment in Putten wordt vooruit gelopen op de transitie Jeugdzorg, die volgend jaar van start gaat. Voor de thuisbegeleiding van jongeren en gezinnen werkt het Basisteam Jeugd nauw samen met medewerkers van Buurtzorg Jong, die bekend zijn met de wijken en de gezinnen die ze helpen. Het project betreft zo'n honderd gezinnen per jaar.

© Nationale Zorggids