Normal_theater

Op een eetstoornis zoals anorexia of boulimia rust nog altijd een groot taboe. Lang niet iedereen met een eetstoornis zoekt hulp en soms zelfs pas na jaren eenzaam lijden. Om de problematiek bespreekbaar en inzichtelijk te maken, organiseert de stichting Human Concern - Centrum voor eetstoornissen een theatertournee, waarin de voorstelling ‘Stillen’ van Maartje Wikkerink (24) centraal staat.

Carmen Netten, oprichter en directeur van Human Concern vindt het bijzonder dat Maartje zo open is over haar ervaring met een eetstoornis en deze ervaring inzet in haar theaterstuk: 'Ook zij is het levende bewijs dat je van een eetstoornis kunt herstellen. Met deze voorstelling doorbreekt Human Concern het taboe rond eetstoornissen, benadrukken we het belang van snelle signalering en maken we de beeldvorming realistischer.'

Stillen is een initiatief van Stichting Theater, Zorg en Welzijn / Kracht van Beleving. Dit theaterbureau is gespecialiseerd in voorstellingen die publiek laten zien en ervaren hoe (lichamelijke, geestelijke of verstandelijke) beperkingen een mensenleven beïnvloeden en die stigmatisering willen bestrijden. De voorstelling is met name bedoeld voor mensen met een eetstoornis, naasten, therapeuten en andere betrokkenen. Het concept en spel van Stillen zijn bedacht door Maartje Wikkerink van Theatergroep Nachtbaard. De voorstelling gaat op vrijdag 10 oktober 2014 in première in Utrecht en is daarna te zien in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Delft.

© Nationale Zorggids