Normal_copyright_stockfreeimages_kind_eenzaam_bang_weglopen_verdrietig

Voor kinderen die in het ziekenhuis op een geïsoleerde afdeling moeten liggen vanwege een verzwakt immuunsysteem of een besmettelijke ziekte is een spel bedacht waarmee zij achter glas toch kunnen spelen met broertjes, zusjes of andere patiëntjes in het ziekenhuis. Dat meldt Metro Nieuws.

Het spel Konnekt is ontwikkeld als afstudeerproject door Job Jansweijer van de TU Delft. Jansweijer kwam op het idee om de glazen wand die geïsoleerde kinderen scheidt van de buitenwereld te transformeren naar een speelbord. 'KonneKt bestaat uit vormpjes die met zuignapjes en magneetjes vast kunnen worden gemaakt op het raam', zegt hij. 'Zo kunnen kinderen aan weerszijden van het glas bijvoorbeeld Boter, kaas en eieren of Vier-op-een-Rij spelen. Samen een kasteel of draak ontwerpen met de figuurtjes kan ook. De magneetjes stimuleren de kinderen om samen te werken, omdat deze alleen blijven hangen als aan beide kanten een figuurtje tegen het raam wordt gehouden.'

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en nog zeventien andere ziekenhuizen in Europa hebben inmiddels interesse getoond in het spel. Met steun van artsen en andere professionals is Jansweijer een campagne gestart via het crowdfundingplatform Kickstarter om geld bij elkaar te krijgen voor de productie van het spel. Hij hoopt het spel aan honderd ziekenhuizen in Europa te kunnen geven.

© Nationale Zorggids