Normal_brood_kinderen_eten_lunch_ontbijt

De komende maanden gaat de gemeenteraad van Zoetermeer onderzoeken hoeveel kinderen er met honger naar school gaan. Scholen in Zoetermeer bevestigen berichten van Humanitas dat er leerlingen zijn die geen gevulde broodtrommel mee naar school kunnen krijgen van hun ouders. Dit meldt Omroep West.

GroenLinks heeft er bij de gemeenteraad van Zoetermeer op aangedrongen dat er wordt onderzocht hoeveel kinderen naar school gaan terwijl ze honger hebben. Humanitas bracht het probleem onder de aandacht van fractievoorzitter van GroenLinks Zoetermeer, Jakobien Groeneveld. Volgens medewerkers van de stichting zitten veel kinderen met honger in de klas. Ze bedelen met trucjes om eten. 'Sindsdien slaap ik er slecht van', aldus Groeneveld.

De scholen uit Zoetermeer bevestigen de verhalen van Humanitas. Groeneveld: 'Er rust een enorm taboe op. Het is natuurlijk niet 'cool' dat je ouders je geen gevulde broodtrommel kunnen meegeven naar school.' Het college gaat nu eerst vaststellen om hoeveel kinderen het gaat. In februari wordt vervolgens een oplossing voorgesteld. Groenveld is al druk bezig met deze oplossing. 'Ik heb al verschillende ondernemers gesproken die willen helpen een einde te maken aan het probleem. Zo is er een cateringbedrijf dat bereid is overgebleven broodjes bij scholen langs te brengen.'

© Nationale Zorggids