Normal_jeugd_blij_vrolijk_springen

Van 19 tot en met 26 november wordt voor de laatste keer de Utrechtse Week van de Jeugdzorg gehouden. Per 1 januari 2015 draagt de provincie de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg over aan gemeenten. Deze week staat vooral in het teken van cliënten, maar dit jaar organiseert de provincie Utrecht samen met het Jeugd WelzijnsBeraad een speciale jongerenbijeenkomst waar ook gemeenten en zorgaanbieders voor uitgenodigd zijn. Dat meldt de provincie Utrecht.

Tijdens de jongerenbijeenkomst 'Iedereen = gelijk' komen zo'n 100 jongeren uit heel Nederland naar het Utrechtse Provinciehuis om te debatteren over actuele thema's in de jeugdzorg. Het debat is op donderdag 20 november, de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. De jongeren hebben veel tips en ideeën voor de gemeenten, die vanaf 2015 verantwoordelijk worden voor de Jeugdzorg.  Daarom zijn gemeenten van harte uitgenodigd om het debat bij te wonen.

Na het debat kunnen wethouders 'diner daten' met jongeren onder leiding van JIJ Utrecht. Ook kan er worden deelgenomen aan diverse creatieve workshops. De Week van de Jeugdzorg Utrecht is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met Bureau Jeugdzorg Utrecht, alle Utrechtse aanbieders Jeugd- en Opvoedhulp, cliëntenplatform JIJ-Utrecht en het Jeugd WelzijnsBeraad. De Week van de Jeugdzorg 2014 is te volgens op Twitter via #wvdjz14 of via www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl.

© Nationale Zorggids