Normal_spoorweg_museum_kinderen_modelbaan

De Transitiecommissie Stelselherziening Jeugdzorg (TSJ) houdt per 1 januari op te bestaan. Onder leiding van Leonard Geluk hield de commissie in de afgelopen twee jaar toezicht op de overgang van de jeugdzorg. Eigenlijk zou de commissie ook in 2015 nog actief blijven, maar de staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) bedanken de TSJ voor hun inzet.

Commissievoorzitter Leonard Geluk en de andere leden van de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd (TSJ) worden bedankt voor hun inzet. De opdrachtgevers hebben hun waardering uitgesproken voor de belangrijke bijdrage die de TSJ heeft geleverd aan de hervorming van de jeugdhulp in de afgelopen twee jaar. De TSJ bood woensdag het vijfde en laatste rapport aan alle opdrachtgevers aan.

In dit laatste rapport stelt de commissie van Geluk de transformatie van het jeugdstelsel centraal. Terugblikkend constateert de TSJ dat de nadruk bij gemeenten in de afgelopen periode vooral op de transitie is komen te liggen. De TSJ benoemt daarnaast ook het risico dat in 2015 nog veel aandacht uit zal gaan naar praktische transitie-activiteiten, waardoor partijen ook komend jaar mogelijk beperkt aandacht voor de transformatie en verbetering van de zorg zullen hebben.

Staatssecretaris Van Rijn: 'Leonard Geluk en de andere commissieleden hebben ons allemaal regelmatig het vuur aan de schenen gelegd maar dat was ook precies waarom we de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd hebben ingesteld. Onafhankelijk en kritisch waken over de vorderingen en ons scherp houden in alle stappen. De oproep van de TSJ om goed regie te houden op de fundamentele verbetering van de zorg voor kinderen en gezinnen in de komende periode omarmen wij. Want voor dat einddoel doen we dit allemaal.'

© Nationale Zorggids