Logo_ggd_groningen_logo

Tijdens de regionale voorlichtingsdag 'Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland' in Groningen op 21 februari zal de GGD aanwezig zijn om scholieren en studenten te informeren over gezondheid in het buitenland. Dit meldt de stichting Wereldwijzer.

Op de regionale voorlichtingsdag kunnen scholieren en studenten terecht voor informatie over een verblijf in het buitenland. Voor veel landen is het belangrijk op de hoogte te zijn van aanbevolen en verplichte inentingen. Voor veel bestemmingen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Midden- en Zuid Amerika en een aantal Oost-Europese landen adviseert de GGD vaccinaties tegen difterie, tetanus, polio (DTP), en hepatitis A. Soms zijn ook inentingen tegen hepatitis B, gele koorts en buiktyfus nodig of medicijnen tegen malaria.

De voorlichtingsdag bestaat uit een uitgebreide informatiemarkt, waar scholieren en studenten met vragen terecht kunnen bij meer dan 20 organisaties en instellingen. Verder zijn er presentaties en workshops. Toegang voor deze dag is gratis. Aanmelden kan via www.wereldwijzer.nl/groningen.

© Nationale Zorggids