Logo_download

In december 2014 deed de Inspectie Jeugdzorg (IJZ) onderzoek bij de afdeling Pleegzorg van Leger des Heils Noord. Onderzocht werd of de organisatie zorg draagt voor verantwoorde hulp aan kinderen. De inspectie oordeelt dat dit in voldoende mate het geval is. Dit meldt de Inspectie Jeugdzorg. 

 Leger des Heils Noord is één van de 13 werkeenheden van de stichting Leger des Heils. Ten tijde van het onderzoek was deze eenheid verantwoordelijk voor 223 kinderen, ondergebracht bij pleeggezinnen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De inspectie is van oordeel dat de afdeling Pleegzorg van Leger des Heils Noord zorg draagt voor voldoende kwaliteit in de uitvoering van de jeugdhulp. Aangezien de organisatie op één van de vijftien criteria – cliëntenpositie – geen voldoende behaalt, is op dit punt verbetering noodzakelijk.

De inspectie verwacht van het Leger des Heils dat binnen een half jaar ook aan het laatste criterium wordt voldaan. Dit betekent dat het Leger des Heils zich inspant om de representativiteit van de cliëntenraad te vergroten door participatie vanuit de pleegzorg; daarnaast dient de organisatie te beschikken over een pleegouderraad. De instelling zal de inspectie tijdig op de hoogte stellen van de realisatie hiervan.
 
© Nationale Zorggids