Normal_244958802_3f85dfc7d1_o

Op 20 maart is het World Oral Health Day. In de Amsterdamse RAI wordt op deze dag speciaal voor pre-pubers een evenement georganiseerd waar hun mond en gebit centraal staan. Tijdens ToothCamp 2015 wordt op een voor hen aantrekkelijke manier met muziek, theater en proefjes aandacht besteed aan de kwetsbaarheid van het gebit van jongeren en waarom ze daar zelf goed voor moeten zorgen. Dit meldt ToothCamp. 

Kinderen van nu zijn niet bang meer voor de tandarts. Een gaatje wordt snel en pijnloos gevuld en daarna zien ze er eigenlijk niks meer van. Daardoor wordt haast vergeten hoe belangrijk het is om de mond en het gebit goed te verzorgen en gaatjes te voorkomen. Juist door pubers. Terwijl hun nog uithardende gebit juist extra gevoelig is voor gaatjes tot hun 22e. Een vulling nú wordt láter hoogstwaarschijnlijk een kroon, implantaat, kunstgebit of zwart gat. 
 
Initiator van Toothcamp is Ira van Eelen. Zij werkt in de tandheelkundige branche en wil 8e groepers op een prikkelende manier laten zien waarom een gezonde mond zo belangrijk is. Nog net voor ze naar het middelbaar onderwijs gaan. Niet alleen voor een mooie tandpasta glimlach en een frisse adem, maar voor hun totale gezondheid een leven lang. Scholen vanuit heel Nederland komen naar de RAI, aldus ToothCamp.
 
© Nationale Zorggids