Normal_politie_embleem_

(Novum) - Opnieuw heeft een verdachte van de loverboy-zaak in Valkenburg zelfmoord gepleegd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde dit bericht van RTL Nieuws. De mannen die verdacht worden van het hebben van seks met een minderjarig meisje in Valkenburg, krijgen na verhoor de mogelijkheid in "een hulpverleningstraject'' te komen. 

De politie kwam na een inval in een hotel in Valkenburg tientallen mannen op het spoor die mogelijk seks hadden gehad met een minderjarig meisje. Agenten vonden in het hotel gebruikte condooms en een klantenlijst op de gsm van de aangehouden 21-jarige man die ervan wordt verdacht de loverboy te zijn. Aan de hand daarvan konden mannen worden getraceerd die mogelijk misbruik van het meisje hebben gemaakt.

De mannen die verdacht worden van het hebben van seks met een minderjarig meisje in Valkenburg, krijgen na verhoor de mogelijkheid in "een hulpverleningstraject'' te komen. Dat zei dinsdag een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in het Radio1-Journaal. De hulp is geïntensiveerd nadat een tweede verdachte zelfmoord had gepleegd. De man was verhoord door de politie.De woordvoerster zegt dat de mannen telefonisch door de politie worden benaderd voor meer informatie. "Ze worden thuis niet opgehaald voor verhoor", benadrukte ze.