Logo_inspectie_jeugdzorg

In januari 2015 deed de Inspectie Jeugdzorg onderzoek bij de residentiële jeugdhulp van Lijn5 regio Gelderland. Onderzocht werd of de organisatie op de locaties IFT Socrates en Spoedzorg verantwoorde hulp aan jongeren biedt. De inspectie oordeelt dat de kwaliteit van de uitvoering van de residentiële jeugdhulp op deze locaties matig is.

Lijn5 regio Gelderland biedt zorg en behandeling aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met en zonder verstandelijke beperking, alsook aan hun ouders. Het jeugdhulpaanbod in Gelderland bestaat uit ambulante hulp en diverse vormen van (tijdelijk) verblijf. Het onderzoek op de locaties IFT Socrates en Spoedzorg is uitgevoerd aan de hand van het toetsingskader Verantwoorde hulp voor jeugd, dat bestaat uit vijf thema’s: uitvoering hulpverlening, veiligheid, leefklimaat, cliëntenpositie en organisatie.
 
De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de uitvoering van de residentiële jeugdhulp van Lijn5 regio Gelderland, locaties IFT Socrates en Spoedzorg matig is. Aangezien de organisatie op vijf van de achttien criteria geen voldoende behaalt, is verbetering op deze punten noodzakelijk. De inspectie verwacht dat Lijn5 regio Gelderland ervoor zorgt vóór 1 juli 2015 te voldoen aan de resterende vijf criteria. Hiertoe dient de organisatie verbetermaatregelen te treffen en op te nemen in het lopende verbetertraject. De inspectie volgt de voortgang van het verbetertraject en voert op een onaangekondigd moment een hertoets uit.
 
© Nationale Zorggids