Normal_bier6_alcohol_drank

Afgevaardigden van het Europees Parlement willen dat Europa zich in gaat zetten tegen alcoholmisbruik. Er zijn maatregelen voorgesteld die het alcoholgebruik bij minderjarigen terug moeten dringen en ook de gevaren van alcoholconsumptie tijdens de zwangerschap is een van de speerpunten. Woensdag zal het parlement stemmen over de voorstellen. Dit meldt NU.nl. 

Veel afgevaardigden vinden dat Europa meer moet doen om alcoholmisbruik tegen te gaan. Zij willen dat er maatregelen genomen worden die alcoholgebruik bij minderjarigen terugdringen. Ongeveer een kwart van de sterfgevallen onder 20 tot 39-jarigen worden veroorzaakt door alcohol, aldus de afgevaardigden. Deze jonge mensen kampen bijvoorbeeld met leveraandoeningen door de alcohol, geweld of ongelukken.
 
Daarnaast willen de afgevaardigden dat er etiketten op alcoholhoudende dranken komen die drinkers waarschuwen voor de gevaren van alcoholconsumptie tijdens de zwangerschap en voor rijden onder invloed. Ook moeten fabrikanten verplicht worden om het aantal calorieën en de ingrediënten van de drank op het etiket te vermelden. 
 
De afgevaardigden roepen de Europese Commissie op om stappen te nemen. Op woensdag stemt het hele parlement over de voorstellen van de afgevaardigden. De verwachting is dat een ruime meerderheid akkoord zal gaan.
 
© Nationale Zorggids